The Puzzle Podcastin Rosa, Palapelitaivas ja Happily Puzzles eikä lopputulos voi olla muuta kuin hauska. Ensimmäinen palapelailun yhteistyö on nyt pulkassa ja tässä blogipostauksessa kerron siitä enemmän, joten hyppää kyytiin!
Rosa & The Puzzle Podcast
Helsinkiläinen Rosa ylläpitää suosittua englanninkielistä palapelipodcastia nimeltä The Puzzle Podcast ja sinäkin voit kuunnella sitä esimerkiksi Applen Podcasts-sovelluksen kautta.
Minä olen The Puzzle Podcastin tilaaja ja kannattaa todellakin tutustua siihen tarkemmin, koska Rosan ote tähän jaloon harrastukseen on ihanan järjestelmällinen ja asiantunteva, ilman että se sortuisi tylsyyteen. Huumoriakin mahtuu hiukan akateemisen tyylin sekaan. Lisää tällaista, kiitos!
Englanniksi on tässä oma poimintani podcastin sisällön alkumetreiltä ja se tosiaan on luotu kieli poskessa: “How to sort your puzzle pieces, prevent snacking incidents, practice speed puzzling, and more.”
Tämän lisäksi Rosan innostus Happily Puzzlesin palapelejä kohtaan on käsinkosketeltava. Hän poikkesi varastomyymälässämme ensimmäisessä ystävämyynnissä ja juttelimme lähes tunnin palapeliasioita.
Kun “kollaasityyliset palapelit” tulivat tapetille, tiesin heti, että tässä olisi sopiva henkilö yhteistyöhön. Puhumme samaa kieltä mitä esimerkiksi Happilyn teknisiin piirteisiin tulee ja seuraava askel niistä onkin sosiaalinen näkökulma palapelailuun, josta Rosa kirjoittaa Instagram-profiilissaan (@thepuzzlepodcast) enemmän tämän viikon aikana.
Rosalla oli joitakin Happily Puzzles-palapelejä ennen yhteistyötämme ja nyt hänen kokoelmansa on kasvanut näillä: “In the 80’s”, “Something Fishy”, “Stamped” ja “Stationery”.
Happily Puzzles
Aiemmin tällä viikolla teimme oman Happily Puzzlesin esittelypostauksemme Instagramissa ja siinä oli näkyvillä seuraavat kahdeksan kuvaa:
Wanderlust-palapelin teki Eva ja muut olivat minun projekteja. Hän on meidän kanssa samaa mieltä teknisistä aspekteista, joista keskustelen alla, ja pitää paljon näiden palapelien ilmeestä.
Palapelien tiukka leikkaus
Tämän lisäksi haluan tuoda keskusteltavaksi palapelien teknisen luonteen, niiden erinomaisen leikkauspinnan. Palat sopivat nimittäin yhteen hyvin tarkasti, jolloin niitä voi koota muualla kuin reunapalojen keskellä, suunnilleen siinä kohtaa missä heidän kuuluu olla valmiissa pelissä.
Jos tekee palapeliä yhdessä muiden kanssa, on tämä mukava piirre teknisestä näkökulmasta katsottuna, sillä omaa osuuttaan voi työstää juuri oman nenän alla. Pikapalapelaajille se kuulemma on myös toivottu asia.
Tässä on lähikuva yhdestä osasta kollaasityylisestä Stationery-palapelistä, jota kasasin edessäni ja vasta sitten nostin paikoilleen. Taustalla näkyy muitakin pieniä kuvia kuvassa:
Ensimmäinen yritykseni tehdä palapelipötkö osui Happily Puzzlesin Inkedin kohdalle, jossa on upean nostalgisia kirjoituskoneita. Tuntui erityiseltä yrittää rullata peli yhteen – ja onnistua! Mitä arvelet?
Loppukaneetti
Happily Puzzlesin juttu on hauskat palapelit, jotka kutittavat aivoja. Tekniset aspektit ovat massiivinen peukku ylöspäin kuten ovat myös tulossa olevat 99-palaiset minipalapelit, joita innostuneena jo odotamme!
Nämä palapelit ovat monipuoliset mitä tulee tarpeisiin ja toiveisiin, joten toivottavasti pidät niistä yhtä paljon kuin me.
Lopuksi vielä suurkiitos The Puzzle Podcastin Rosalle, joka tuli mukaan projektiin, kreatiivisuudella ja innostuksella!
Oletko jo kokeillut Happily Puzzlesin palapelejä? Kerro kommenteissa alla!
Vastaa